Október << November 2017 >> December

Halloween party

2017-11-04            10:00         5,500.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


Halloween játékos hangulata már nálunk, Magyarországon is egyre inkább elterjed a gyerekek körében, amikor nemcsak vicces töklámpásokat lehet faragni, hanem mókás, ijesztő ételeket is lehet készíteni, amelyekkel fel lehet dobni a szomorú, esős őszi estéket. Most egy jó kis halloween bulit varázsolunk a konyhánkba és vicces, rémséges ételeket alkotunk. Menü: - Virslimúmiák - Denevér sajtgolyók - Töltött póktojás - Rovarpizza - Muffinszörnyek - Vámpírkoktél
Különleges provence-i vacsora

2017-11-07            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


A provence-i konyha a maga egyszerűségével nagyszerű! A különleges francia konyha keveredik a vidéki ízek letisztult világával, a mediterrán ízek a finom fűszerekkel, a sokféle zöldségekkel. Könnyű fogások a francia konyhára jellemző rafináltsággal elkészítve. Menü: - Hideg fűszeres paradicsomleves - Sült paprikasaláta kecskesajt golyókkal - Rosé kacsamell rozmaringos burgonyafészekkel és vörösboros fügével - Pisztáciás-gyümölcsös tartlet
Kenyérsütés könnyedén

2017-11-08            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Bisztrai Gergely


A kenyerek izgalmas, csodálatos világába repít el mai kurzusunk. Ha megízleled a házi, friss kenyér ízét és illatát, csakis saját készítésű, ropogós kenyeret akarsz majd enni! Gyere és kóstold meg házi pékségünk kínálatát! És még néhány finom kencét is elkészíthetsz a friss, ropogós cipókhoz. Menü: - Dagasztás nélküli kenyér - Ropogós kifli - Erzsébet vekni - Cukkínikrém - Házi vaj
Japán vendégváró finomságok

2017-11-10            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Emi Koshino


Ha a barátaidat egy japán hangulatú vacsorára szeretnéd meghívni, itt a remek alkalom, hogy meglátogasd ezt a kurzusunkat. Vagy akár egyből gyertek el együtt és kóstoljátok meg a japán partifalatokat. Emi igazi autentikus hangulatú kurzusán nemcsak a japán ételekkel, ízekkel, hanem a hagyományokkal, szokásokkal is megismerkedhettek. Menü: - Gyóza (Tésztába csomagolt hús és zöldség) - Tori no karaage (Japán csirkefalatok) - Tsukune (japán zöldséges húsgombócok) - zöldséges japán saláta - japán párolt rizs - Japán teaszertartás
Tésztaparti kezdő kiskuktáknak

2017-11-11            10:00         5,500.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


A tészta a gyerekek nagy kedvence! Ezen az estén olyan olasz tésztaételeket készítünk el, amelyek nem követelnek nagy gyakorlatot, mégis irtó finomak, egyszerűek, és óriási sikert lehet aratni velük! Azért igyekszünk ezen az estén is beavatni a kis kuktákat a gasztronómia alapjaiba. A tagliatelle-t saját kezűleg készítjük és a pesto sem bolti verzió lesz! Megtanulhatják, hogyan és meddig főzzük a száraz olasz tésztát és a Carbonare kétféle verzióját is megtanítjuk, az eredeti olasz és az európai változatot is! Menü: - Penne Arrabiata - paradicsomos tészta csípősen és persze nem csípős változatban! - Spagetti Carbonara - Tagliatelle al Pesto
Macaron - a színes, mézédes, francia csók

2017-11-11            16:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Balla Zoltán


Már évek óta tart a macaron őrület, ami mellett mi sem tudunk elmenni szó nélkül.És nőnap alkalmából újra kiírjuk ezt a népszerű kurzust, hiszen egyetlen hölgy sem megy el szó nélkül emellett a finomság mellett. A színes, mandulalisztből készült, édes, finom krémmel töltött apró kis ínyencség most az Ínyencház konyhájában is tiszteletét teszi és profi cukrászmesterünk tolmácsolásában a Ti konyhátokban is megjelenhet! Legyetek ti is macaron mesterek! Felfedjük a rejtélyt, megtanulhatod a csodát!
Lakoma Szulejmán udvarában

2017-11-14            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Nuray Attila


Ezen az estén a török világba repítjük el vendégeinket. A török konyha ízeit ismerhetik meg kitűnő séfünk, Nuray Attila segítségével. Ő török-magyar szülők gyermeke lévén jól ismeri e mediterrán konyha titkait, és szívesen osztja meg veletek a legtitkosabb családi recepteket is. Tehát igazi autentikus ízekben biztosan nem lesz hiány, és a jókedv és a remek hangulat is garantált! Menü: - Burek - túróval, fetasajttal töltve - Doma - szőlőlevelek zöldséges borjúhúsos töltelékkel töltve - Sült tejberizs
Görög klaszikusok

2017-11-15            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Sommer Julianna


Igazi görög klasszikusok lesznek terítéken egy vérbeli görög gasztrokalandor konyhájából. Nemcsak megtanuljátok elkészíteni ezeket a jól ismert mediterrán fogásokat, hanem azt is megtudjátok, hogyan kell ezeket megfelelően elfogyasztani. Higgyétek el, lesznek új információk! Menü - Tzatziki házi pitával - Parasztsaláta - Muszaka - Joghurtkrém mézzel és pisztáciaszósszal
Szentendre a konyhában

2017-11-17            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Nagy Luca, Kovács Krisztina


Tavaly decemberben megjelent a Szentendre a konyhában című szakácskönyv , tele csodás szerb ételekkel, a balkán konyha gyöngyszemeivel. A szakácskönyv segítségével időutazáson vehetünk részt, hogy őseink, akik meseszép városunk őslakosai voltak, milyen finom étkeket tettek az asztalra,. Főzőkurzusunkon ezekkel az ízletes ételekkel ismerkedhetnek meg a vendégeink a TDM jóvoltából. Ezen az estén tiszteletét teszi nálunk a könyv egyik szerzője és a szakácskönyv ételeinek elkészítője, Nagy Luca is. Menü: - Cicege - Fehérboros borsóleves - Pljeskavica házi pitával, joghurttal - Ízes gibanica
Tésztaparti haladó kiskuktáknak

2017-11-18            10:00         5,500.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


Tésztaparty haladó kiskuktáknak Az alapfokú tésztaparti után most egy haladó kurzust indítunk az olasz tésztákból. Itt már szükséges néminemű konyhai gyakorlat, de természetesen azoknak a kiskuktáknak sem okoz túl nagy gondot, akik most szeretnék kipróbálni magukat bonyolultabb témákban. A tészták egy részét természetesen most is mi magunk készítjük majd, és a mártások, szószok is igen változatosak, különlegesek lesznek a húsostól a zöldségesig, a paradicsomostól a tejszínesig. Mindenki megtalálhatja majd a maga kedvencét! Menü: - Lasagne di verdure - Zöldséges lasagne - Spagetti Bolognese - Bolognai spagetti - Farfalle con funghi e tonno - Gombás, tonhalas farfalle - Fettucine forte - Tejszínes, csirkés fettucine
Steak a köbön

2017-11-21            18:00         12,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Nuray Attila


A jó steak ismérve a kívül átsült kéreg, belül szaftos - kinek milyen mértékben - rózsaszín, rare, medium, welldone hús, ami vajpuhán omlik a szájban. A rossz steak kívül túl sült és néha belül is, vagy egyszerűen rágósan nyers marad a közepe. Sütjük, pihentetjük, forgatjuk, számoljuk a perceket az egyes fázisok között. Valóban ilyen nehéz volna egy szelet húst finomra sütni? Ha ismerünk pár fogást, garantáltan elkápráztathatunk bárkit egy jó steak-kel. Ezt mutatja meg ez a steak kurzus. Menü: - Egy extra minőségű steak - Egy klasszikus steak - Egy meghökkentő steak - Különböző köretek - Mártások
Marokkói vacsoraest

2017-11-22            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Sommer Julianna


Az egzotikus Marokkó nemcsak egészséges ételeiről, hanem különleges, változatos fűszereiről is híres. Az autentikus menüsor elkészítése mellett komoly fűszerismeretre is szert tehettek. Nemcsak igazi marokkói fűszereket szagolhattok, kóstolhattok, tanulmányozhattok, hanem azt is megtudhatjátok, milyen alapfűszerekből készíthettek itthon hasonlót. Emellett pedig egy marokkói szertartás részesei is lehettek a főzés végén. Menü - Humusz szezámos kenyérrel - Pulykacomb-tagine aszalt szilvával és sáfrányos rizzsel - Avokádó-serbet - Marokkói teaszertartás

Facebook