Január << Február 2018 >> Március

Marokkó mesés világa

2018-02-07            18:00         8,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Sommer Julianna


Ezen a kurzuson egy újabb izgalmas marokkói vacsorára invitálunk Titeket. A mesés Kelet pompás, különleges fogásait készíthetitek és kóstolhatjátok meg. És természetesen az elmaradhatatlan teaszertartásra is vendégül látunk Titeket az est végén. Természetesen ahogy máskor is, Juli megismertet titeket a páratlan keleti fűszerkeverékekkel, és ha nincs módotok beszerezni ezeket, azt is megtudhatjátok, milyen fűszerek egyvelegéből készíthettek hasonlót. Menü: - Keleti lencse leves - Húsgombócok \"csucsukával\" - marokkói lecsós ragu kuszkusszal - Karamelles \"mulhalbia\" - égetett krém keleti fűszerekkel - Marokkói teaszertartás
Farsangi hangulatban - fánkok a világ körül

2018-02-10            10:00         6,500.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Krisztina


A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül. Mi most nem csak egyféle, hanem egyből ötféle fánkot mutatunk meg Nektek! A hagyományos magyar mellett megismerhetitek az amerikai, olasz és spanyol változatot is, de megkóstolhatjátok a német töltött fánkot is. Menü: - Klasszikus magyar szalagos fánk - Amerikai cukros-mázas fánk - Spanyol churros - Olasz minifánk - Francia éclair
Bonboncsodák

2018-02-10            16:00         10,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Balla Zoltán


Valentin nap közeledtével ismét megszerveztük bonbonos kurzusunkat, ahol Balla Zoli mestercukrászunk mutatja meg a bonbonkészítés fortélyait, tanítja meg vendégeinknek eme édes finomság elkészítését. Olyan technikákat mutat meg a résztvevőknek, amellyel otthon is mindenféle különösebb és méregdrága berendezés nélkül elkészíthetik saját, egyedi desszertjeiket, megtanulhatják a talpalás, a betöltés, a temperálás minden csínját-bínját, a töltelékkészítés titkát. És micsoda édes meglepetés, hogy kedvesünknek Valentin napon saját készítésű, ínycsiklandozó bonboncsodával kedveskedhetünk!
Valentin napi romantikus vacsora

2018-02-14            18:00         8,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Krisztina


Valentin nap alkalmából leginkább szerelmes párokat várunk, akik e jeles nap alkalmából közösen elkészíthetik Valentin napi vacsorájukat és egy pohár bor mellett el is fogyaszthatják azt. De persze szívesen látunk lelkes hölgyeket vagy urakat, akik itt szeretnék elsajátítani egy különleges vacsora elkészítésének titkait. Menü: - Bruschetta variációk - Gyömbéres sárgarépa krémleves fűszervajjal és baconos crutonokkal - Serpenyőben sült lazac kaprimártással és mézes-citromos sült zöldségekkel - Brownie fahéjas-vaníliás krémmel
Japán vendégváró finomságok

2018-02-16            18:00         8,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Emi Koshino


Ha a barátaidat egy japán hangulatú vacsorára szeretnéd meghívni, itt a remek alkalom, hogy meglátogasd ezt a kurzusunkat. Vagy akár egyből gyertek el együtt és kóstoljátok meg a japán partifalatokat. Menü: - Gyóza (Töltött tészta) - Tori no karaage (japán rántott csirkehús) - Teriyaki csirke - Japán zöldségsaláta - Az elmaradhatatlan japán párolt rizs - Japán teaszertartás
Steak a köbön

2018-02-21            18:00         13,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kiss Krisztián


A jó steak ismérve a kívül átsült kéreg, belül szaftos - kinek milyen mértékben - rózsaszín, rare, medium, welldone hús, ami vajpuhán omlik a szájban. A rossz steak kívül túl sült és néha belül is, vagy egyszerűen rágósan nyers marad a közepe. Sütjük, pihentetjük, forgatjuk, számoljuk a perceket az egyes fázisok között. Valóban ilyen nehéz volna egy szelet húst finomra sütni? Ha ismerünk pár fogást, garantáltan elkápráztathatunk bárkit egy jó steak-kel. Ezt mutatja meg ez a steak kurzus. Menü: - Egy extra minőségű steak - Egy klasszikus steak - Egy meghökkentő steak - Különböző köretek - Mártások
Nagyanyáink sütötték II.

2018-02-24            10:00         6,500.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Krisztina


Melyik kisgyerek ne szeretett volna a nagymamája szoknyája körül tüsténkedni a konyhában és nyalakodni a készülő finomságokból? A gyerekeknek ezt az élményt szeretnénk visszahozni és megismertetni velük nagyanyáink fantasztikus sütiremekeit. A januári sütikurzus második részében újabb klasszikus finomságokat készíthettek régi korok konyhájából. Menü: - Somlói galuska - Mákos kalács - Csokis kuglóf - Vargabéles
Alap főzőtanfolyam II.

2018-02-27            18:00         8,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Krisztina


Alap főzőkurzusunk második része a levesek világába kalauzol el. Olyan alap levesek elkészítésével ismertetünk meg titeket, amelyek a magyar konyha részét képezik. A leveseket úgy válogattuk össze, hogy megismerkedhessetek az alapvető konyhatechnológiai eljárásokkal, amelyek a különböző levesek elkészítéséhez elengedhetetlenek. Megismerhetitek a különböző levesbetéteket is, néhányat el is készíthettek a kurzus során. Ezt a kurzus nem csak azoknak ajánljuk, akik még nem túl gyakorlottak a konyhában, azoknak is, akik jobban el szeretnének mélyedni egy-egy ételkészítési ismeretben. Menü - Gulyásleves - Franciás zöldborsóleves - Zellerkrémleves - Hideg meggyleves - Palócleves
Görög vega mezék (előételek)

2018-02-28            18:00         8,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Sommer Julianna


A mediterrán gasztronómiában az olasz után talán a legkedveltebb és legnépszerűbb a görög konyha. Most a megszokottól eltérően nem menüsort főzünk le, hanem úgynevezett mezéket, azaz előételeket, amelyek kiváló szereplői lehetnek egy partinak, svédasztalos vendégfogadásnak. A görög vega előételeknek se szeri, se száma. Csokorba szedtük a legfinomabbakat... Menü: - Tzatziki - Padlizsánkrém görögösen - Tirokafteri – csípős fetakrém - Tökfasírt - Házi készítésű pita a "tunkoláshoz"

Facebook