Kovács Krisztina


(meg)álmodó


Az Ínyencház megálmodója. Férjével közösen tettek azért, hogy az álomból valóság váljon. Kriszta vendéglátós családból származik. Nagypapájának a Várban volt vendéglője, édesapja 40 éven keresztül szintén ebben a szakmában dolgozott. Már gyerekként magába szívta a sütés-főzés örömét, mivel édesanyja is nagy konyhatündér hírében állt.

Adott volt, hogy ő is vendéglátós iskolába jelentkezett. Másik szenvedélye az utazás. Akár belföldön, akár külföldön mindig megkóstolja, kipróbálja a helyi specialitásokat, az ottani ízeket. Ha teheti, tanul a szakácsoktól, kérdez, receptet gyűjt, aztán otthon kísérletez. Kétgyermekes családanyaként és egy nagy család tagjaként mindig vannak, akik a konyharemekeire vevők.

Nagyon élvezi, ha a család aprónépével főzhet közösen. A főzőiskolában is főleg a gyermekkurzusokon találkozhattok vele.

Balla Zoltán


Cukrászmester


Már gyerekkorában megismerkedett a szakmával, mivel a nagypapája is cukrász volt. A szakiskolák után a Pannónia Vendéglátó Vállalat cukrászüzemében, majd később a Daubner Cukrászdában dolgozott. Jelenleg a Cserfalvi cukrászdában készíti a finomabbnál finomabb, szemet gyönyörködtető desszerteket, süteményeket, emellett a Szamos Mátyás Vendéglátóipari szakiskolában oktatja cukrászatra a nebulókat. Cukrászversenyeken többször első illetve második helyezéseket ért el.
Részt vett mesterképzések felkészítő tanfolyamaiban, illetve különleges díszítés témában,( pl. karamell díszítés) oktató filmek készítésében is.
Zoli alapelvének vallja, hogy hagyományos és jó minőségű alapanyagokat használjunk, hiszen ezekből készíthetünk finom süteményeket és kerüljük az adalékanyagok, festékek aromák használatát.

Bencze Anna


Sütikirálynő


Anna szenvedélyes életrajongó. Imád sütni. Barátai és családtagjai önként és dalolva vetik alá magukat újabb és újabb süteménykreációinak.
Süteményei készítésekor szabadjára engedi fantáziáját és kreativitását, és mindig valami igazi finomság és egyediség sül ki belőle. Ezt már nem csak ösztönösen teszi, hanem egy cukrásztanfolyam végzett növendékeként profiként is. A benne szunnyadó sütő energiák révén sok szép, érdekes és különleges ízvilágú édességekkel ismerteti meg kurzusán a részvevőket.

Honlap, referenciák: Sweet dreams may come ...

Bisztrai Gergely


Sütemény- és pékkirály


Gergő szeret finomakat enni és jókat főzni, ezért indította blogját, a Beastie’s Bistro-t. Két nagy kedvence van, amiből számtalan variációt fejlesztett ki, a kenyérféle és a cukkíni. A kenyérsütéssel 15 évvel ezelőtt kezdett barátkozni, azóta tökélyre fejlesztett, vannak könnyebb és nehezebb verziói. Konyhai műremekeit 3 gyermeke és felesége is hálásan fogadja.

Blog: www.beastie-bistro.blogspot.com

Gelb Tatjana


A Serpenyőkkel táncoló


Tánya Ukrajnából származik, szakmája szerint fogorvos, de élete hivatása a konyha. Főzni nem tanult, a tudása ösztönszerü és szerteágazó, a családja és barátai a világ konyháinak ízvilágával vannak elkényeztetve és nem utolsó sorban a tésztafélék, torták és desszertek hercegnője.
Férjével Magyarországon él majd 12 éve és ez idő alatt többször sikerült Oroszország legnézetteb kulináris müsoraiba eljuttatni a magyar ízvilágot és életstilust, hazánkban meg döntőig jutnia a Konyhafőnökben, ahol a szláv ízektől a molekuláris konyha elemekig mutatott meg szinte mindent. Nálunk elsősorban az orosz, ukrán és kaukázusi konyhák remekeivel mutatkozik be.

Honlap, referenciák: Blog, Kurier

Daniela Hernández


La Mexicana


Daniela profi házigazda, hiszen évek óta népszerűek főzős műsorai a Paprika TV-n. Daniela Most az Ínyencházban is bemutatja, hogyan készítsünk tradicionális mexikói ételeket.
Daniela Mexikóban született, költő és író édesapja hazájában, aki ott elismert művész. Magyar édesanyjának köszönhetően nem szakadt el teljesen gyökereitől.
Daniela-t táncművészként ismerte meg a nagyvilág, ám azt már kevesen tudják róla, hogy a vendégszeretetéről méltán híres szülői házban édesanyjától örömmel sajátította el a mexikói és mediterrán konyha fortélyait, legendás ételeinek elkészítését.
Daniela elragadó, temperamentumos személyén keresztül a nem kevésbé egzotikus mexikói ételek elkészítésével is megismerkedhetünk. Mert bizony, van étel a quesadillán, enchiládán és a tacón túl is!

Kiss KrisztiánKrisztiánnak nincsenek vendéglátós rokonai, így maga döntött arról – és milyen jól tette -, hogy a vendéglátós pályán mutatja meg önmagát. Tanuló évei után igyekezett sok helyen dolgozni, mert hiszi, hogy így lehet nagyobb tapasztalatra szert tenni. Eddigi pályafutása során többször szerepelt ételeivel újságban, tv-ben.
A szakács versenyzés több módját is kipróbálta már, rangos nemzetközi versenyeken mérettette meg magát igen jó eredményekkel.
Vendégeinket szeretné a gasztronómia kulissza titkaival megismertetni, valamint minden olyan segítséget megadni, mely megkönnyíti és élménnyé varázsolja az együtt eltöltött időt, hogy a kurzusokon megszerzett tudást önállóan is kamatoztassák saját konyhájukban, nem csak az Ínyencházban!

Emi Koshino


A japán konyhaművész


Emi Japánban született, már több mint 15 éve él Magyarországon férjével, Szabolccsal, boldog házasságban. Kétgyermekes anyuka.
Nagyon szeret főzni, és ha megkívánja az otthoni ízeket, akkor rögtön megpróbálja elővarázsolni, annak ellenére, hogy nem könnyű minden alapanyagot beszerezni. Az egyik legnépszerűbb szentendrei étteremben hetente egyszer ő készíti az étel különlegességeket.
Szakácstudományát Japánban sajátította el tradicionálisan az anyukájától, nagymamájától, és most már nemcsak a gyermekeinek adja át a tudását, hanem az Ínyencház vendégeinek is.

Nuray Attila


A török konyha szerelmese


Attila vendéglátós családba született, ezért már egészen kisgyerekként magába szippantotta a főzés szeretetét. A családi Török étteremben elleshetett mindent a szakma fortélyaiból, azóta is rendszeresen főz, kísérletez és keresi a kihívásokat.
Édesapja oldaláról Török felmenői vannak, ezért a török konyha az, ami a legközelebb áll hozzá. Szereti a török konyhában, hogy sokszínű és változatos, de azt is, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagok minőségére.
Attila munkája során is ezeket az alapelveket tartja szem előtt.

Anish Patil


The Culture Guru


Anish 4 különböző kontinensen élt és 50-nél több országban járt már.
És mialatt szinte körbeutazta a világot, sokféle alapanyaggal, élelmiszerrel megismerkedett, amelyeket a világ különböző részein használnak, és amelyek nemcsak érdekesek, izgalmasak, de táplálóak is és sok pozitív élettani hatással rendelkeznek.
Az elmúlt 20 évben sokat kísérletezett ezekkel a különleges összetevőkkel, és sokat alkalmazza is az indiai konyhában, hogy azok még könnyebben elkészíthetők és még egészségesebbek legyenek.
Látogassatok el a blogjára, ha kíváncsiak vagytok a különleges indiai receptjeire és az utazásai során szerzett élményeire, tapasztalataira.

Blog: Culture Guru

Sommer Juli


Nemzetközi gasztrokalandor


A családi kötelékek révén két igen népszerű és ízletes konyha ismerője. Nagymamája és édesanyja által a görög ízeket már kisgyerekként megismerhette, így különleges családi receptek alapján készíti a görög finomságokat. Férjén keresztül pedig a francia és főleg a marokkói konyha specialitásait sajátította el. Ezentúl még két kisgyermek édesanyja is, akik mellett azért jut ideje a konyhaművészetnek hódolni. Ezt most már nemcsak otthon, hanem a Főzőiskolánkban is megteheti.

Szabó Flóra


paleo- és gluténmentes konyhatündér


Flóra az egészségkonyha nagykövete. A paleo- és gluténmentes ételek elkészítésében van igazán otthon. Édesanyja, illetve saját ételérzékenysége révén ismerkedett meg ezzel a vonallal, de mára már az egész családot „megfertőzte”, még a nagymamája is gluténmentes sütiket készít, istenien. Flóra akár a hagyományos ételeket is megmutatja ezen megközelítési módszerekkel. Akik eddig kételkedtek a paleo konyha ízeiben, már attól kedvet kapnak, ahogy mesél róla.

Vass-Drobni Gabriella


Handmade Patisserie


Szabolcsi nyári konyhából a vendéglátó iskolába.
Az „anya sárkánytól - a Sóskútból egy francia cukrász lányig”.
Már a tanulmányaim alatt – 1996-ban - is szerencsém volt a nemzetközi gasztronómiával megismerkedni. Mindig szerettem utazni, mert így többet láthatok és tanulhatok a gasztro kultúrákból és a helyi tradíciókból. Szívesen sütöm egy-egy ünnepünkre más országok hagyományos süteményeit.
Ha lehetőségem adódik, szeretek dolgozni szakmailag „öreg rókák” mellett, akikre fel lehet nézni, tanulni lehet tőlük, ezáltal mindig tágabb és érdekesebb lesz a világ (hisz egy jó pap is holtig tanul).
2 kisfiam is örömmel segít az ételek elkészítésében is. Kedvencük a francia sütemények és péksütemények mellett, a görög pita a nagymamám magyar szilvalekvárjával, és minden más, ami különleges.

Facebook