December << Január 2020 >> Február

Provence-i klasszikusok

2020-01-22            18:00         15,000.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Kriszta


A provence-i konyha a maga egyszerűségével nagyszerű! A különleges francia konyha keveredik a vidéki ízek letisztult világával, a mediterrán ízek a finom fűszerekkel, a sokféle zöldségekkel. Könnyű fogások a francia konyhára jellemző rafináltsággal elkészítve. Menü: - Tapenade (olívabogyópüré) provence-i házi magos kenyérrel - Póréhagyma krémleves zöldfűszeres crutonokkal - Ratatouille (francia lecsó) - Csokis-málnás clafoutis
Amerikai-magyar desszert olimpia I.

2020-01-25            10:00         8,000.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Kriszta


Ezen a kurzuson szembeállítjuk egymással kedvenc amerikai és magyar desszertjeinket. Elkészítjük mindkét nemzet 2-2 kedvenc süteményét és összehasonlítjuk elkészítési módban, alapanyagokban, konyhatechnológiai eljárásokban, időfelhasználásban... Természetesen a végén a kóstolás sem marad el. Menü: - Almás pite - Apple pie - Csokis kalács - Brownie
Alap főzőkurzus I. - Késtechnika, köretek

2020-01-29            18:00         15,000.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Kriszta


Alap főzőkurzusunk első állomása ez a tanfolyam. Azoknak, akik egyáltalán nem tudnak főzni, és azoknak is, akinek esetleg vannak hiányosságaik, vagy egyszerűen csak szeretnék megtanulni a főzés minden csínját-bínját. Itt megtanuljátok, hogyan kell elkészíteni a tökéletes, pergős rizst, mi a titka a jó zsemlegombócnak és milyen változatos zöldségköretek léteznek. A köretek mellett a késtechnika alapjait is elsajátíthatjátok. Hogyan kell megfelelően fogni a kést, hogyan kell pucolni, vágni, aprítani, szeletelni. A kurzus végére Gordon Ramsay is elbújhat mellettetek. Az alap főzőkurzus összesen 6 tanfolyamból áll. Minden foglalkozás egy-egy alaptémát ölel fel: Az első alkalommal az alapoknál kezdünk... Menü - Burgonyaköretek - Gabonaköretek - Tésztaköretek - Zöldségköretek - Gyümölcsköretek - +Késtechnika - +Eszköz- és alapanyagismeret

Facebook