Január << Február 2018 >> Március

Marokkó mesés világa

2018-02-07            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Sommer Julianna


Ezen a kurzuson egy újabb izgalmas marokkói vacsorára invitálunk Titeket. A mesés Kelet pompás, különleges fogásait készíthetitek és kóstolhatjátok meg. És természetesen az elmaradhatatlan teaszertartásra is vendégül látunk Titeket az est végén. Természetesen ahogy máskor is, Juli megismertet titeket a páratlan keleti fűszerkeverékekkel, és ha nincs módotok beszerezni ezeket, azt is megtudhatjátok, milyen fűszerek egyvelegéből készíthettek hasonlót. Menü: - Keleti lencse leves - Húsgombócok \"csucsukával\" - marokkói lecsós ragu kuszkusszal - Karamelles \"mulhalbia\" - égetett krém keleti fűszerekkel - Marokkói teaszertartás
Farsangi hangulatban - fánkok a világ körül

2018-02-10            10:00         6,500.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül. Mi most nem csak egyféle, hanem egyből ötféle fánkot mutatunk meg Nektek! A hagyományos magyar mellett megismerhetitek az amerikai, olasz és spanyol változatot is, de megkóstolhatjátok a német töltött fánkot is. Menü: - Klasszikus magyar szalagos fánk - Amerikai cukros-mázas fánk - Spanyol churros - Olasz minifánk - Francia éclair
Bonboncsodák

2018-02-10            16:00         10,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Balla Zoltán


Valentin nap közeledtével ismét megszerveztük bonbonos kurzusunkat, ahol Balla Zoli mestercukrászunk mutatja meg a bonbonkészítés fortélyait, tanítja meg vendégeinknek eme édes finomság elkészítését. Olyan technikákat mutat meg a résztvevőknek, amellyel otthon is mindenféle különösebb és méregdrága berendezés nélkül elkészíthetik saját, egyedi desszertjeiket, megtanulhatják a talpalás, a betöltés, a temperálás minden csínját-bínját, a töltelékkészítés titkát. És micsoda édes meglepetés, hogy kedvesünknek Valentin napon saját készítésű, ínycsiklandozó bonboncsodával kedveskedhetünk!
Valentin napi romantikus vacsora

2018-02-14            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


Valentin nap alkalmából leginkább szerelmes párokat várunk, akik e jeles nap alkalmából közösen elkészíthetik Valentin napi vacsorájukat és egy pohár bor mellett el is fogyaszthatják azt. De persze szívesen látunk lelkes hölgyeket vagy urakat, akik itt szeretnék elsajátítani egy különleges vacsora elkészítésének titkait. Menü: - Bruschetta variációk - Gyömbéres sárgarépa krémleves fűszervajjal és baconos crutonokkal - Serpenyőben sült lazac kaprimártással és mézes-citromos sült zöldségekkel - Brownie fahéjas-vaníliás krémmel
Japán vendégváró finomságok

2018-02-16            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Emi Koshino


Ha a barátaidat egy japán hangulatú vacsorára szeretnéd meghívni, itt a remek alkalom, hogy meglátogasd ezt a kurzusunkat. Vagy akár egyből gyertek el együtt és kóstoljátok meg a japán partifalatokat. Menü: - Gyóza (Töltött tészta) - Tori no karaage (japán rántott csirkehús) - Teriyaki csirke - Japán zöldségsaláta - Az elmaradhatatlan japán párolt rizs - Japán teaszertartás
Steak a köbön

2018-02-21            18:00         13,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kiss Krisztián


A jó steak ismérve a kívül átsült kéreg, belül szaftos - kinek milyen mértékben - rózsaszín, rare, medium, welldone hús, ami vajpuhán omlik a szájban. A rossz steak kívül túl sült és néha belül is, vagy egyszerűen rágósan nyers marad a közepe. Sütjük, pihentetjük, forgatjuk, számoljuk a perceket az egyes fázisok között. Valóban ilyen nehéz volna egy szelet húst finomra sütni? Ha ismerünk pár fogást, garantáltan elkápráztathatunk bárkit egy jó steak-kel. Ezt mutatja meg ez a steak kurzus. Menü: - Egy extra minőségű steak - Egy klasszikus steak - Egy meghökkentő steak - Különböző köretek - Mártások
Nagyanyáink sütötték II.

2018-02-24            10:00         6,500.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


Melyik kisgyerek ne szeretett volna a nagymamája szoknyája körül tüsténkedni a konyhában és nyalakodni a készülő finomságokból? A gyerekeknek ezt az élményt szeretnénk visszahozni és megismertetni velük nagyanyáink fantasztikus sütiremekeit. A januári sütikurzus második részében újabb klasszikus finomságokat készíthettek régi korok konyhájából. Menü: - Somlói galuska - Mákos kalács - Csokis kuglóf - Vargabéles
Toszkán vacsoraest

2018-02-27            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


Az olasz konyha népszerűsége a magyar emberek körében vitathatatlan. Ezen belül talán a toszkán konyha az egyik legkedveltebb. Egyszerűségében és letisztultságában rejlik nagyszerűsége! A mai estén olyan ismert és kevésbé ismert recepteket mutatunk be vendégeinknek, amelyeket mi is egy vérbeli olasz háziasszonytól lestünk el! A résztvevők könnyűszerrel elkészíthetik otthon is ezeket a finomságokat, ha megismerik az apró fortélyokat. Biztos, hogy nem fognak csalódást okozni! Menü: - Bruschetta variációk - Sáfrányos mascarpone-s házi tagliatelle - Citromos csirkecsíkok olasz burgonyakörettel - Cantuccini
Alap főzőtanfolyam I.

2018-02-28            18:00         8,990.00 Ft/fő        Befejezve

Házigazda:   Kovács Krisztina


Alap főzőkurzusunk első állomása ez a tanfolyam. Azoknak, akik egyáltalán nem tudnak főzni, és azoknak is, akinek esetleg vannak hiányosságaik, vagy egyszerűen csak szeretnék megtanulni a főzés minden csínját-bínját. A Tanár úr majdnem 20 éve ezt oktatja, úgyhogy a legjobb kezekben vagytok! Itt megtanuljátok, hogyan kell elkészíteni a tökéletes, pergős rizst, mi a titka a jó zsemlegombócnak és milyen változatos zöldségköretek léteznek. A köretek mellett a késtechnika alapjait is elsajátíthatjátok. Hogyan kell megfelelően fogni a kést, hogyan kell pucolni, vágni, aprítani, szeletelni. A kurzus végére Gordon Ramsay is elbújhat mellettetek. Az alap főzőkurzus összesen 6 tanfolyamból áll. Minden foglalkozás egy-egy alaptémát ölel fel: Köretek, Levesek, Főzelékek, meleg mártások és a hidegkonyha alapjai, Egytálételek, Húsokból készült ételek, Halakból készült ételek, Éttermi tészták, desszertek. Aki az alap főzőkurzusok összes órájára eljön, az a sorozat utolsó kurzusára ingyen jöhet el. Menü - Burgonyaköretek - Gabonaköretek - Tésztaköretek - Zöldségköretek - Gyümölcsköretek - +Késtechnika

Facebook