Április << Május 2018 >> Június

Ínyencségek egy provence-i konyhából

2018-05-02            18:00         9,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Krisztina


A provence-i konyha a maga egyszerűségével nagyszerű! A különleges francia konyha keveredik a vidéki ízek letisztult világával, a mediterrán ízek a finom fűszerekkel, a sokféle zöldségekkel. Könnyű fogások a francia konyhára jellemző rafináltsággal elkészítve. Menü: - Sajtfelfújt - Zöldborsókrémleves ráknyársakka - Rosé kacsamell édesburgonyapürével - Tarte tatin (francia fordított almatorta)
Japán vacsoraest

2018-05-04            18:00         8,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Emi Koshino


Ezen az estén egy hamisítatlan japán menüre hívunk meg, ahol egy vérbeli autentikus japán séf lesz a házigazda, Emi Koshino. Ráadásul Emi kedvenceit készítitek el együtt. Az elkészített ételeken keresztül megismerheted a japán konyha kifinomultságát, letisztultságát. Kevés, minőségi, ám különleges alapanyag, fantasztikus ízek! Ráadásul nemcsak a japán konyha titkaiba kaphatsz betekintést, hanem az egész japán kultúrába, szokásokba, hagyományokba, az est végén pedig még egy hangulatos japán teaszertartás részese is lehetsz. Menü: – Tipikus japán vacsora - Nikujaga (répás-burgonyás darált hús) - Nasu no agebitashi (rántott padlizsán szójaszószban) - Natúr csirkemell - Zöldséges japán saláta - Japán rizs - Japán teaszertartás
Anyák napi gasztroajándékok

2018-05-05            10:00         8,500.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Krisztina


Vasárnap Anyák napja! Kis kuktáinkkal mindenféle finomságokat alkotunk, amelyekkel meglephetik majd édesanyjukat. Az ajándékokat természetesen az alkalomhoz illő körítésben vihetik majd haza. Nemcsak az ínyencségeket, hanem a dekorációt is saját maguk készítik majd el. Menü: - Gyömbérszörp - Fahéjas virágok - Gyümölcsvaj - Narancsos csokikrém
Anyák napi meglepetés: Anyás-apás közös főzőcskézés az Ínyencházban

2018-05-05            16:00         7,500.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Krisztina


Anyák napja alkalmából meghirdetünk egy várva várt kurzust: együtt főzhettek anyával és/vagy apával. Egy olyan menüt főzhettek le együtt, ami mindenki kedvence lehet és az együtt főzés öröme mellett a gasztronómia rejtelmeibe is bepillantást nyertek. A menün kívül még egy meglepetéssel is kedveskedünk Nektek, ami csak a helyszínen derül majd ki! Gyertek, lepjétek meg magatokat egy izgalmas, különleges gasztroélménnyel! Ez egy emlékezetes anyák napi program lehet mindenki számára! Menü: - Málnakrémleves citromfagyival - Spenótos ricottával töltött csirkemell tejszínes házi tagliatellével - Madártej szuflé fahéjas párolt körtével - Anyák napi meglepetés
Pizzamánia

2018-05-12            10:00         6,500.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kovács Krisztina


Nem vitás, az egyik nagy kedvenc a gyerekek körében az olaszok nagy találmánya, a pizza. Itáliából indult hódító útjára és mára megváltotta az egész világot! Ezen a kurzuson ezt a remek ételt járjuk körül: készítünk vékony tésztájút, vastag tésztájút, töltöttet, sósat, édeset... Garantáljuk, hogy a kurzus végére a pizzakészítés nagymestere leszel!
Kenyérünnep

2018-05-16            18:00         8,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Bisztrai Gergely


Ezennel megnyitjuk házi pékségünket, ahol a kenyérsütés alapjait is elsajátíthatják vendégeink. Gyors és egyszerű recepteket sajátíthatnak el, amelyekkel aztán akár a hétköznapokon, akár ünnepi alkalmakkor megörvendeztethetik szeretteiket. Az igazi, eredeti péksütemények mellett házi vajjal és cukkínikrémmel teszünk koronát a menüsor végére. Menü: - Ötperces, dagasztás nélküli kenyér - Hokkaido tejszínes kalács - Fahéjas csiga - Joghurtos mézes zsemle - Házi vaj
Édesvizi halak profi tálalásban

2018-05-22            18:00         10,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kiss Krisztián


Ezen a kurzuson mindent megtudhatsz, amit a halakról tudni érdemes. Krisztián nemcsak a halak minőségi követelményeivel és a halfogyasztás legfontosabb ismérveivel ismertet meg, hanem megtanít a halak helyes tárolására, tisztítására és megmutat néhány olyan különleges és nem hétköznapi elkészítési módot, amellyel a legegyszerűbb halat is nagyszerűvé varázsolhatod. Menü: - Baconbe tekert harcsa, kelkáposztás széles metélttel - Irdalt ponty szelet paradicsomos fehér babbal, bazsalikom olajjal - Süllő hirtelen sütve bundázott brokkolival, párolt zöldségekkel, petrezselyem olajjal
Marokkói ünnepi menü Ramadankor

2018-05-23            18:00         8,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Sommer Julianna


A Ramadán az iszlám vallásúak körülbelül egy hónapos böjti időszaka, amikor reggeltől,estig nem esznek, nem isznak semmit. Aztán, amikor az első csillag megjelenik az égen, a család összegyűlik egy ünnepi asztal körül és esznek, isznak, mulatnak. Ennek az ünnepi asztalnak az étlapja lehet ez az ízletes marokkói menüsor. Menú: - Harira leves - \"Pastilla\" azaz csirkés édes-sós töltött lepény korianderes avokádó-narancs salátával - Házi marcipánnal töltött datolyák - Mentatea és az elmaradhatatlan teaszertartás
Steak a köbön

2018-05-29            18:00         13,990.00 Ft/fő            Még van szabad hely;          

Házigazda:   Kiss Krisztián


A jó steak ismérve a kívül átsült kéreg, belül szaftos - kinek milyen mértékben - rózsaszín, rare, medium, welldone hús, ami vajpuhán omlik a szájban. A rossz steak kívül túl sült és néha belül is, vagy egyszerűen rágósan nyers marad a közepe. Sütjük, pihentetjük, forgatjuk, számoljuk a perceket az egyes fázisok között. Valóban ilyen nehéz volna egy szelet húst finomra sütni? Ha ismerünk pár fogást, garantáltan elkápráztathatunk bárkit egy jó steak-kel. Ezt mutatja meg ez a steak kurzus. Menü: - Egy extra minőségű steak - Egy klasszikus steak - Egy meghökkentő steak - Különböző köretek - Mártások

Facebook