Szentendrén az Ínyencház Főzőiskolában 8-18 éves gyerekeknek.

2017. június 19-23.


Nemzetek konyhájaMinden nap egy adott nemzet ételeit főzzük meg Nemcsak az adott nemzet ételeit, de kultúráját, szokásait is megismerhetitek.
Készítünk mindig valamilyen a témához illő ajándékot, mindig lesz az adott nemzettel kapcsolatos kvíz, játék, kreatív elfoglaltság.

    - Június 19. hétfő: Thai
    - Június 20. kedd: Olasz
    - Június 21. szerda: Francia
    - Június 22. csütörtök: Mexikói
    - Június 23. péntek: Lengyel

2017. június 26-30.


Nemzetek konyhájaMinden nap egy adott nemzet ételeit főzzük meg Nemcsak az adott nemzet ételeit, de kultúráját, szokásait is megismerhetitek.
Készítünk mindig valamilyen a témához illő ajándékot, mindig lesz az adott nemzettel kapcsolatos kvíz, játék, kreatív elfoglaltság.

    - Június 26. hétfő: Német-osztrák
    - Június 27. kedd: Japán
    - Június 28. szerda: Indiai
    - Június 29. csütörtök: Orosz
    - Június 30. péntek: Magyar

2017. Július 3-7.


Gastrohistory – Korszakalkotó ételekEzen a héten visszarepülünk az időben.
Végigjárjuk a történelmi korszakokat, beleképzeljük magunkat elődeink életébe és hasonló étkeket készítünk, mint amiket ők ettek, ehettek.
Természetesen ekkor is kreatívkodunk majd, olyan különleges dolgokat készítünk, amelyek az adott kor hangulatát, stílusát idézik.

    - Július 3. hétfő: Őskor
    - Július 4. kedd: Ókor
    - Július 5. szerda: Középkor
    - Július 6. csütörtök: Újkor
    - Július 7. péntek: Legújabb kor (Modern kor)

2017. július 10-14.


Színek, ízek, fogások – Szivárvány a tányéronFőzzük meg a színeket!!! De most a szivárvány színeiben utazunk!
Minden nap az adott színnek megfelelő ételeket főzzük és ehhez kapcsolódó érdekességek, egyéb időtöltések, programok lesznek!
Ami még mókásabbá teszi a napot, hogy mindig az adott nap színének megfelelő öltözékben (ruhában, pólóban) kell érkeznetek.

    - Július 10. hétfő: Vörös
    - Július 11. kedd: Narancssárga
    - Július 12. szerda: Citromsárga
    - Július 13. csütörtök: Zöld
    - Július 14. péntek: Kék - Lila

2017. július 17-21.


Gasztrokalandozások Magyarországon – Tájegységek ínyenc fogásaiEzen a héten Magyarország tájegységein teszünk gasztrobarangolásokat.
Minden nap az ország egy másik részére utaztunk és az adott terület népszerű, közkedvelt ételeit főzzük meg, megtanuljuk a népi nevét, megismerjük, még miket ettek, mivel foglalkoztak ott az emberek.
Természetesen nemcsak sütünk-főzünk, hanem kreatívkodunk is, úgy a konyhán belül, mint kívül is.

    - Július 17. hétfő: Hortobágy
    - Július 18. kedd: Palócföld
    - Július 19. szerda: Matyóföld
    - Július 20. csütörtök: Örség
    - Július 21. péntek: Balaton felvidék

2017. július 24-28.


Gastromozi - Megfőzzük a filmeketA gasztronómia az élet minden területén feltűnik és nagyon népszerű, hálás téma, még a filmekben is. Így mi most összekötjük a kellemest a hasznossal, mozizunk és főzünk, többnyire megfőzzük a filmben látható ételeket.
És persze a főzés, sütés mellett a kreatív tevékenység ezen a héten is ugyanúgy szerepet kap. A főzés és filmnézés mellett erre is sor kerül majd.

    - Július 24. hétfő: Bazi nagy görög lagzi
    - Július 25. kedd: L’ecsó
    - Július 26. szerda: Az élet ízei
    - Július 27. csütörtök: A séf
    - Július 28. péntek: Charlie és a csokigyár

Tudnivalók


Érkezés 8.00-9.00 között.
Távozás: 15.30-16.00 között.

A tábor alatt a gyerekekkel közösen készítjük el a reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát. Minden nap a témának megfelelően kreatívkodunk, alkotunk, esetleg filmet nézünk, piknikezünk. Természetesen a friss levegőre is kiengedjük a lurkókat, hogy kicsit kiengedjék a fáradt gőzt és újult erővel vessék bele magukat a sütés-főzés rejtelmeibe.

A kis kukták megismerhetik az alapanyagokat, milyen szempont alapján vásárolunk, hogyan választjuk ki a hozzávalókat, milyen konyhatechnológiai eljárások vannak, illetve szót ejtünk az ételérzékenységekről is, megismerhetnek különböző alapanyagokat, helyettesítő termékeket. Beszélünk az allergiákról, megtudják, mit kell tenni, ha valaki tej-, lisztérzékeny, cukorbeteg.
A tematika alapján mindig csinálunk, készítünk, tanulunk valamit, ami az adott témához kapcsolódik.

A gyerekek a hét végére a sok élmény, program mellett még egy saját készítésű receptkönyvvel és egyéb meglepetés ajándékokkal is gazdagodnak. És természetesen minden nap kóstolót visznek haza az általuk készített finomságokból.

Az 1 hetes tábor ára: 39.500.-Ft/gyermek/hét (7.990.-Ft/gyermek/nap). Az ár tartalmazza az ételek, italok alapanyagainak költségét, illetve egyéb járulékos költségeket, kiadásokat. Testvérek jelentkezése, illetve több hét befizetése esetén kedvezményt biztosítunk, amely 34.990.-Ft/gyermek/hét.
Maximum létszám: 10 fő.
A gyerekek animátorok, szakemberek felügyeletével vesznek részt a programokon.

Foglalás: az info@inyenchaz.hu e-mail címen vagy személyesen a Főzőiskolában (2000 Szentendre, Mathiász utca 31.) lehetséges a gyermek nevének, korának és a kiválasztott hétnek a megadásával.
Kérjük, hogy a foglalás megerősítése érdekében a jelentkezéstől számított 7 napon belül utald át a tábor előlegét - melynek összege 20.000 Ft - az Ínyencház Szolgáltató Kft K&H Banknál vezetett 10403112-50526689-57651003 számú számlájára. A közleményben fel kell tüntetni a gyermek nevét, életkorát és a tábor kezdő időpontját. Amennyiben az összeg az adott napig nem érkezik meg, törlődik a jelentkezés.


A lemondási feltételekről az Általános Szerződési Feltételek-ben tájékozódhat.

A kurzus kezdetekor a szülő a nemzeti erőforrás miniszter egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 19/2012 (III. 28.) NEFMI rendeletének 1-4. §-ai által módosított a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről szóló 12/1991. (V. 18.) NM rendelet szabályai értelmében köteles nyilatkozni arról, hogy a kurzusra jelentkezett gyermeke egészséges. Amennyiben a kurzus időtartama alatt betegség gyanúja áll fenn vagy alakul ki, a kurzus vezetőnek jogában áll a gyermek kurzuson történő részvételét felfüggeszteni, mindaddig, amíg a szülő orvosi igazolással nem bizonyítja gyermeke egészségét és azt hogy a gyermek közösségbe mehet. Az Ínyencház a felfüggesztés időtartamára díj visszatérítésre nem kötelezett.

Abban az esetben, ha a kurzuson résztvevő gyermek más gyermek(ek) testi épségét, kurzuson való részvételét veszélyezteti, továbbá a Főzőiskola berendezését, felszerelését rongálja, kárt tesz benne, és ezirányú magatartásán többszöri felszólítás ellenére sem változtat, a kurzus vezetőjének jogában áll a gyermek kurzuson történő részvételét felfüggeszteni. A felfüggesztés időtartamára díjvisszatérítésre az Ínyencház nem kötelezett.

Támogatónk


Facebook